Spartalekalaisuus
15.4.2013, Helsinki

Kolmas ja viimeinen testiajo on suoritettu ja koko 12-viikkoinen paska alkaa olemaan paketissa. Spartalekalaisten mietteet ja tulokset löytyvät täältä.

Spartalekalaisuus
8.4.2013, Helsinki

Kasasin Spartajengille kymmenen liikkeen kuntopiirin miehen eri treeneistä otetuista helpomman pään liikkeistä. Jos olisi halunnut noudattaa functional patternsin treeni-ideologiaa, oltaisiin ensiksi ehkä noin kuukauden ajan huollettu kehon epätasapainot kuntoon.

Jarmo
28.3.2013, Helsinki

Meigän vuoro taas! Tämäki viikko meni nopeasti ja enään on VAIN yksi viikko (tätä kirjottaessa) aikaa jäljellä vettää täysiä ja koittaa henkisesti varautua koitokseen. Ensimmäisen viikko-raporttini jälkeen on edistystä ollu havaittavissa niin kunnon, kuin voimankin puolesta. Ei se kait hukhaan ole menny.

Starbuck
26.3.2013, Helsinki

Vanhana wrestling-fanina oli aivan mahtavaa, että saatiin Starbuck vetämään meille reeniä. Tuo suomalaisen show-painin pioneeri, jonka matseja kävin kattomassa joskus 2000 luvun alussa oli hyvinkin innoittava treenaaja ja erityisen hienoa tästä teki sen, että Starbuck treenasi itsekin, eikä ainoastaan vetänyt meille voimabodausta.

Janne
22.3.2013, Helsinki

4 viikkoa jäljellä ja vielä niin paljon parannettavaa. Tästä hetkestä eteenpäin otan tärkeimmäksi tavoitteekseni kevennysten karsimisen 300:sesta. Tämähän vaatii minulta siis itsenäistä leuanvetoa, kun tähän asti olen tehnyt avustetusti. Leuanveto on aina ollut minulle kova pala, mutta nyt se saa luvan muuttua.

Kilpimies
21.3.2013, Helsinki

Vaikka tää koko 300-Spartajuttu onkin saanut ideansa siitä einiinhistoriallisesti tarkasta 300-leffasta, ollaan me silti sen verran fanaattisia sällejä, että haluttiin kaikesta huolimatta ottaa selvää miten ne oikeat Spartalaiset aikanaan taisteluhommat hoitivat.

Iso E
20.3.2013, Helsinki

Olen työskennellyt Varustelekassa noin seitsemän vuotta ja meillä on liikunta ollut aina tärkeä osa työyhteisöä ja työssä jaksamista. Itse olen aina halunnut ajaa työpaikkaliikuntaa eteenpäin ja saada ihmiset reippaammiksi. Koulutukseltani olen mm. kuntosalivalmentaja ja kokemusta reenailusta on noin 15 vuotta.

K3 Fitness
19.3.2013, Helsinki

K3 Fitnessin Juhani laittoi Spartalaisten safkapuolen kuntoon. Ohessa Juhanin yleisohjeet meille sekä muutamia yksittäisten kaverien henkilökohtaisia ohjeita.

Ryhmäkuva
14.3.2013, Helsinki

o silloin, kun vasta pyörittelin ajatusta 300-projektista, olin sitä mieltä, että olisi aika hienoa ja hauskaa, jos Lucio "Spartan" Linhares pitäisi meille yhdet treenit. Jos joku ei tunne miestä, voi katsoa googlesta. Häiritsin Luciota tämän kesälomalla, ja mies pitikin ajatusta yhtä hauskana kuin minäkin.

Turon ei tarvi
11.3.2013, Helsinki

Tein jo 300-treenin alle 20 minuuttiin, ni ei mun tarvi joka saatanan viikko olla treenailemassa. Sit vielä yks treeni tältä viikolta peruuntu, ni päätin maata about koko viikon himassa kipeenä. Perkele.

Boulderkeskus
8.3.2013, Helsinki

Väliviikolla pitää aina tehdä jotain erikoisempaa, joka poikkeaa normipuurtamisesta ja koska meillä on naapurissa toi hyvä frendimme Boulderkeskus, päätettiin käydä vähän kiikkumassa. Suurin osa porukasta ei ollut ennen kiipeillytkään, joten saatiin myös uusia kokemuksia.

Spartakypärämies
4.3.2013, Helsinki

Toinen testiajo järjestettiin liukuvasti väliviikolla. Annetaan jätkien itsensä kertoa tuntemuksia aiheesta. Kuriositeettinä kaverimme HealthVisorin Ilkka kävi kokeilemassa treeniä. Aika oli kova.

Spartan Sport Center
28.2.2013, Turku

Tehtiin tämä artikkeli matkastamme Turkulaiselle supersalille Spartan Sport Centerille ihan huviksemme haastatteluhenkisenä. Haastattelijana (T)-Rock ja haastateltavana Iso-(E).

Spartalekalaisuus
4.2.2013, Helsinki

Valjasjuoksu on jännä laji. Kyseinen harjoite sisältää monenlaisia eri variaatioita, joista kuuluisimpia ovat nahkavaljasjuoksu, jossa naru kiinnitetään dickiin sekä voimamiesten tunnetuksi tekemät lentokoneiden vetämiset. Eri urheiluliikkeet myyvät erilaisia vetovaljaita, jotka ovat varmaan ihan hyviä, mutta muutaman euron taisteluvaljaat ajavat saman asian.

Anssi
19.2.2013, Helsinki

Sen verran omasta taustasta voin valaista, että aktiviinen urheilu ei oikeastaan koskaan ole kuulunut viikko-ohjelmaani, poislukien amerikkalainenjalkapallo teinivuosina. Tästä johtuen jo hyvissä ajoin ennen aikuisikää kärsin lähestulkoon sairaalloisesta ylipainosta. Siitä toivuttuani, ja kun paino oli saatu takaisin normaalilukemiin, liikunta jäi taas taka-alalle.

Valtterin treeni
13.2.2013, Helsinki

Mä lähdin spartahommaan sillä innolla, että oppisin jotain muutakin, kuin pyöräilyä, ja että vartalokin näyttäis siltä, että jotain muuta joskus on tullut tehtyä. Vuodenvaihde on mennyt tiukasti salilla voimaa ja tekniikkaa treenaten sekä hiihtäen.

Jätemäki Rumble
4.2.2013, Helsinki

Jos nyt kuitenkin alotettais alusta. Mäen juokseminen kuulosti jonkun mielestä hyvältä idealta ja siitähän se sitten lähti. Meillä on kuitenkin täällä Suomessa aina välillä tämmöstä lunta, mutta aateltiin, että eiköhän se kuuluisa spartalainen tahto ja sitkeys viimeistään sieltä hangen seasta löydy.

Samin setit
4.2.2013, Helsinki

Kerrotaas vähän ensin millainen tyyppi tässä kirjoittaa. Eli nimi on Sami ja ikää on 32 vuotta, joten sijoitun tässä Spartailijoiden joukossa nätisti vanhimmaksi. Näyttämisen tarve näille junnuille on siis aivan valtava, mutta valitettavasti on heti myönnettävä, että kunnon puolesta edustan hännänhuippua...

Musta hevonen
30.1.2013, Helsinki

Hyppäsin treenikelkkaan kolme viikkoa muita myöhemmin Ranskassa vietetyn korkeanpaikan leirin (laskettelureissu) ja suunnitelmista poiketen heti leiriä seuranneen muuttoviikon takia. Tähänkin treeniohjelmaan oli tarkoitus valmistautua etukäteen, mutta mitä vielä.

Kukka Laakson Kuoleman laakso
28.1.2013, Helsinki

Viime viikon perjantaina, Kukka Laakso käväisi Krissen kanssa vetämässä meille kunnon hyvän kahvakuulajumpan. Alkuun kerrattiin viime kerralla opittuja liikkeitä ja heti tämän jälkeen opeteltiin muutamia uusia.

Jarmon treeni
25.1.2013, Helsinki

Se olis nyt kolmas viikko menossa eikä lappilaisen sielun rääkkäämiselle loppua näy! Aattelin Maanantaina vetasta työpäivän päätteeksi pitkästä aikaa treenit ála Jarmo eli Akrobatiaa.

Teron viikko
22.1.2013, Helsinki

Eka viikko takana. Ykstoista jäljellä. Tässä ois nyt tämmönen läpivienti spartalaisen viikon treeneihin. Parasta varmaan kertoa omista urheilutaustoista ekaks. Armeijan jälkeen on tullu kahlattua läpi erinäköisiä kamppailulajeja...

Wolverines
18.1.2013, Helsinki

Käytiin tiistaina jenkkifudisseura Wolverinesin juoksutreeneissä. Pojat kovasti uhosi, että siellä sitten oksettaa ja tekee mieli lopettaa. Treenihalli oli kylmä, cheerleaderitkin pomppi tylsästi hupparit päällä, eikä ne treenit nyt sitten mitkään oksennusjutut ollutkaan, vaikka rankkaa olikin. Hirveen hyvä setti!

Spartalekalaisuus
17.1.2013, Helsinki

Vaikka kaikki Kreikan kaupunkivaltiot arvostivat suuresti kunniaa, lojaalisuutta, voimaa, sitkeyttä ja taistelutaitoja, niin Sparta nosti näiden ominaisuuksien tavoittelun uskonnon kaltaiseen asemaan.

Balls of steel
17.1.2013, Helsinki

Kukka Laakso, tuo upea ja uskomaton kahvakuulien kuningatar, käväisi vetämässä meille 9.1. tekniikkatreenit kahvakuulilla, jotta saisimme tukea treeniohjelmiimme.

Kuntotestaus
12.1.2013, Helsinki

Kuten aikaisemmin tuli mainittua, meidän kaverit tuossa naapurissa järjestivät meille kuntotestauksen ennen kuin varsinainen treeniputki pyörähti käyntiin. Testaus järjestettiin heidän tiloissaan, eli GoFitnessin myymälän takahuoneessa ja hauskaahan se taas oli niinkuin takahuoneissa yleensäkin.

Ennestään ollaan treenattu lähinnä hauista. Pojat treenaa hauista.
7.1.2013, Helsinki

Nyt on tääkin jumppa aloitettu ja ekat kimppatreenit oli tosi hyvät ja opettavaiset. Jätkät veti oikeesti täysillä ja yllättäviäkin tuloksia tuli. Mikään ei ehkä ole niin hienoa, kuin tavalliset ei-liikuntaa-hirveästi-harrastavat kolmekymppiset jätkät vetää rajun treenin luovuttamatta veren maku suussa.

Saatiin Aminopörssiltä huima määrä lisäravinteita..
7.1.2013, Helsinki

Nyt meillä pöydät notkuu nannaa. Tässä on mun suositukset aiheeseen liittyen. Ensinnäkin päivän saantisuositusmäärät lukee purkkien kyljessä. Jos määrä on jotenkin haarukoita, niin totelkaa haarukan yläpäätä.

Ennestään ollaan treenattu lähinnä hauista. Pojat treenaa hauista.
21.12.2012, Helsinki

300-treenistä alettiin puhumaan hyvän aikaa sitten. Eki antoi ohjeita, että kannattaa tehdä paljon leukoja ja maastavetoa sekä lenkkeilä ennen tammikuun aloituspäivää. Lisäksi eräällä porukalla tehtiin aika paljon vatsajumppaa ja Circle of Deathia.

21.12.2012, Helsinki

Meillä on ollut Varustelekassa tapana harrastaa kaikenlaista urheilua porukalla. On ollut jalkapalloa, extremerunia, punttista, fillarointi ja vaikka mitä. Meillä on lisäksi oma sali ja pieni tatami, joten yhdessä liikkuminen on tehty aika helpoksi. Tässä päivänä eräänä eräs kaveri mainosti tehneensä tällaisen 300-treenin.