Ryhmäkuva

Uudempi | Vanhempi

14.3.2013, Helsinki

Jo silloin, kun vasta pyörittelin ajatusta 300-projektista, olin sitä mieltä, että olisi aika hienoa ja hauskaa, jos Lucio "Spartan" Linhares pitäisi meille yhdet treenit. Jos joku ei tunne miestä, voi katsoa googlesta. Häiritsin Luciota tämän kesälomalla, ja mies pitikin ajatusta yhtä hauskana kuin minäkin.

Itse treenit järjestettiin Helsingin Itsepuolustuskoulun monipuolisella Metsälän salilla. Oltiin tietysti paikalla hyvissä ajoin ja Hipkon pääopettaja Timo ohjasi meidät alakertaan, jossa alettiin tietysti välittömästi keksimään kaikkea älyttömiä lämmittelyjuttuja, värivalojen loisteessa, Battle Hymnsin tahtiin. Janne keksi uskomattoman uuden lajin: Hohtobodaus! Aikamme peuhattuamme siirryimme ylempään kerrokseen ja pääsimme Lucion hoiviin.

Lucio oli juuri saapunut Brasiliasta ja oli hieman jetlagin kourissa, mutta eipä se treeniin vaikuttanut. Luciohan tuli Brasiliasta ihan vaan pitämään meille tämän treenin. Tietysti. Homma aloitettiin lajinomaisella kevyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen käytiin läpi muutamia hommia, joita itse treenissä tultiin tarvitsemaan. Näistä esimerkkinä mainittakoon vaikka katkarapu ja pari yhden jalan maahanvientiä. Täytyy siis pitää mielessä, että porukassa ei hirveästi kamppailulajikokemusta ole. Kun homma oli sillä tasolla, että joka jätkä pystyi kaikki hommat tekemään, aloitettiin kiertoharjoittelu.

Ideana oli vetää kolme viiden minuutin "erää" ja minuutin tauko. Olin flunssapäissäni huijannut Luciota, että meitä olisi kuusi vaikka meitä olikin seitsemän, siispä alkuun kaavailtujen viiden liikkeen sijaan tulikin kuusi liikettä, joten meidän erät oli hieman pidempiä kuin alunperin piti.
Liikkeet olivat seuraavat:

Jumppa oli intensiivinen ja mukavasti lajinomainen. Kun kolme kierrosta oli pyöräytetty läpi loppuverryteltiin ja -venyteltiin paikkoja. Tämä olikin itseasiassa ensimmäisiä kertoja, kun oikeasti porukalla tehtiin hieman lihashuoltoa treenin päätteeksi. Lopuksi otettiin tietty kunnon ryhmäkuva perinteisine sotahuutoineen. This is Sparta... vai miten se nyt menikään.

TuroKommentointi