Meillä on ollut Varustelekassa tapana harrastaa kaikenlaista urheilua porukalla. On ollut jalkapalloa, extremerunia, punttista, fillarointi ja vaikka mitä. Meillä on lisäksi oma sali ja pieni tatami, joten yhdessä liikkuminen on tehty aika helpoksi. Tässä päivänä eräänä eräs kaveri mainosti tehneensä tällaisen 300-treenin. Olin kuullut harjoituksesta aikaisemminkin, mutta en nyt vaan ollut kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Nyt kun meillä sattui olemaan jumpparinki pyörimässä, heräsi ajatus tällaisesta 300-haasteesta. Kyselin firman sisäisellä forumilla halukkaita ja niitä löytyikin yllättävän paljon. Loppujen lopuksi homma lähti tietysti hieman käsistä, mutta näistä jutuista voikin lukea myöhemmin lisää tästä blogista.

Homman idea on siis hyvinkin yksinkertainen. Tavalliset jätkät tekevät kovaa treeniä. Treeni kestää 12 viikkoa, sisältäen kimppatreenejä ja omineen tehtäviä harjoitteita. Kuntoiluorientoituneen Ericin kanssa tehdään alustavien testien perusteella kaikille ohjelmat. Jokaisen osallistujan tavoite on näyttää uskomattomalta Spartalaissoturilta ja siinä sivussa vetää seuraava treeni alle 20 minuuttiin:

Helppo nakki. Jep jep. 12-viikkoinen rutistus pyörähtää käyntiin 5.1.2013 HealthVisorin jätkien (joita me yleisesti kutsutaan GoFitnessin äijiksi) suorittaman suoituskykymittauksen muodossa. Innolla jäädään odottelemaan mitä tuleman pitää (lisäksi odotetaan niitä lihaksia, jotka on kaikilla sitte lopuksi).

Turo