Ryhmäkuva

Uudempi | Vanhempi

19.3.2013, Helsinki

K3 Fitnessin Juhani laittoi Spartalaisten safkapuolen kuntoon. Ohessa Juhanin yleisohjeet meille sekä muutamia yksittäisten kaverien henkilökohtaisia ohjeita.

Rasvojen laatu ja määrät

Kasvikset, hedelmät ja marjat

Proteiinin laatu ja määrät

Ravintolisät, suositellaan:

Treenin ympärillä:

Eric

Kulutus nykypainolla: kova treenipäivä 3500 kcal, välipäivä 2800 kcal
Yleiskommentit: Iske hiilarit harjoittelun ympärille, mieluiten päivän isoimpaan ateriaan reenin jälkeen. Nesteen määrä hyvä. Miksi välipalojen puute tuntuu ongelmaiselta, eikö treeneissä riitä energia? Esimerkiksi torstaina olisi välipala tosiaan voinut toimia lounaan ja treenin välimaastossa. Kevennä hiukan lounaita (kasvikset!) ja heitä kehiin välipala 60-90 minsaa ennen treeniä tai prodeshake + pieni bansku 30-60 min ennen treeniä.
Tavoitteita: Lisää vähärasvaisen lihan määrää. Karsi vehnä ruokavaliosta ja lisää mieluusti kauraa esim. puuron muodossa, myös tietyissä ruisleivissä voi olla vehnää ”jatkeena”. Sokerin minimointi. Rasvan laatuun panostaminen, kts. yleisohjeet.

Janne

Kulutus nykypainolla: kova treenipäivä 3200 kcal, välipäivä 2600 kcal
Yleiskommentit: Ei hirveästi valittamisen aihetta, vähän voisi kenties suolapähkinöitä ja Dr Pepper -juttuja vähentää :)
Tavoitteita: Prosessoidun lihan (kinkku, salami, nakit) vaihtaminen vähemmän käsiteltyyn ja voimaharjoittelupäivinä enemmän proteiinia. Mehujen + virvoitusjuomien vaihtaminen veteen tai esim. rasvattomaan maitoon. Ruokapäiväkirjasta ei käynyt ilmi mistä salaattisi koostuivat mutta sinullakin selkeä painopiste olisi kasvisten lisäämisessä.

Turo

Kulutus nykypainolla: kova treenipäivä 3500 kcal, välipäivä 2850 kcal
Yleiskommentit: kokonaisuus hyvä + tiukkaa yksityiskohtiin panostamista.
L-arginiinin vaikutukset kysymysmerkki enkä maksaisi BCAA:sta (saatko nuo ilmaiseksi?) :) kun samat haaraketjuiset aminohapot löytyvät herasta ja kaseiinista. Useissa tutkimuksissa joissa BCAA:sta on ollut hyötyä, tutkittavien ruokavalion peruspilarit ovat olleet ns. persiillään eli ei olla saatu tarpeeksi proteiinia normiruoasta. Toisaalta BCAA:n hyviä vaikutuksia pre-salitreenijuomassa on osoitettu eli if it works for you… Mut mieluummin siirtäisin noihin kahteen käytetyt rahat perusruokavalion laatuun, kts. tavoite.
Tavoitteita: Lisätä reippaasti ja monipuolisesti kasviksia.

Mysteerispartalainen

Kulutus nykypainolla: : kova treenipäivä 3100 kcal, välipäivä 2600 kcal
Yleiskommentit: Oops, homma aikalailla vinossa. Runsaasti hiilaria, liian vähän muuta.
Tavoitteita: Ykköstavoite olisi ruokailurytmin aikaansaanti, tarvitsisit päivittäin kaksi-kolme isompaa vakioajankohtaa syömingeille. Aloita lisäämällä proteiinipitoinen aamiainen joka päivälle, esim. 2 kananmunaa + kaurapuuro marjoilla tai hedelmällä kahvin lisäksi.
Toinen tavoite olisi proteiinin lisääminen ruokavalioon jotta saisit parhaan hyödyn irti voimatreeneistäsi ja enemmän kylläisyysvaikutusta aterioista. Proteiini ylläpitää myös vastustuskykyä ja hormonitoimintaa joten liha-, maito- tai kasvisproteiineja (pavut, soija ym.) kannattaisi mahdollisimman käsittelemättömässä muodossa lisätä.
Kolmas tavoite olisi vähentää bissen kulutusta ja keskittää sitä viikonlopulle jos mahdollista. Alkoholi heikentää kropan aerobiseen treeniin adaptoitumista eli kunto ei kasva yhtä tehokkaasti jos juo treenien lähellä. Alkoholi haittaa tietenkin myös sun painonhallinta / laihdutustavoitteita. Neljäs tavoite olisi roskaruoan minimointi, vähennä ja siirrä oluen tavoin pitsat, makeiset ym. viikonlopulle?

Valtteri

Kulutus nykypainolla: : kova treenipäivä 3300 kcal, välipäivä 2650 kcal
Yleiskommentit: Ok kokonaisuus.
Tavoitteita: Lisätä vähärasvaisen laadukkaan lihan määrää. Kahvia voisi vähentää = stressihormonit minimiin = parempi palautuminen. Runsaasti kasviksia lisää. Hedelmiä menee ehkä jopa hieman liikaa päiväkirjamerkintöjen perusteella painonpudotusta ajatellen. Kiitti (!) kalorilaskennasta päiväkirjaan, hieman tulosheittelyä näyttäisi olevan suuntaan ja toiseen, millä taulukolla laskit nuo? Esim. kananmuna + appelsiini -välipala on lähempänä 150 kuin 250:tä kaloria. Alkoholista saatavaa energiaa voisi myös hiukan vähentää painonpudotusta / leuanvetotavoitteita ajatellen. :)

EricKommentointi