Spartaleka pumppaa

Uudempi | Vanhempi

4.3.2013, Helsinki

Toinen testiajo järjestettiin liukuvasti väliviikolla. Annetaan jätkien itsensä kertoa tuntemuksia aiheesta. Kuriositeettinä kaverimme HealthVisorin Ilkka kävi kokeilemassa treeniä. Aika oli kova.

Anssi 29:55* (Testiajo 1 - 57:33*) - avustetut leuat molemissa. leuanvedot selkeästi kehittyneet. avustamattomien osuus nelinkertaistunut ensimmäisestä vedosta. Hapenottokyky noussut huomattavasti, vaan ei tarpeeksi. Moraali todella korkealla ja usko vahva. Seuraavat 6 viikkoa samalla raivolla eteenpäin. Mur.

Eric 27:33 (Testiajo 1 - 42:45).

Janne 0:53:02* (Testiajo 1 - 1:04:46**) - avustetut leuat (ekassa myös kevennetyt painot). Kahvakuula rupesi nousemaan, mutta leuka ei. Floorswipereissa tanko ei vieläkään pysy ylhäällä tarpeeksi kauan. Niin lyhyillä sarjoilla mitä teen, liike ei vielä tunnu vatsalihaksissa juuri ollenkaan. 24" hypyt menee tosi kevyesti kun saa liikkeestä jatkuvaa, eli silleen ettei massa pysähdy joka hypyn jälkeen. Leuanveto huolestuttaa kun treeni on jo yli puolen välin. Nyt pitää repiä jostain yläselkään ja hauiksiin lisää voimaa.

Jarmo 24:17 (tavoite alle 25min) (Testiajo 1 - 36:02). Fiilikset: Alun 3 ekaa liikettä lähti tasaiseen tahtiin, sen kummemmin väsymättä, sykkeiden ollessa aika alhaalla. Hyppyjen kohdalla alkoi hapenotto oleen aika maksimissa ja Floor sweeppeireihin siirryttäessä oli kroppa todellakin "lämmin" 300-treeniä varten. Eli tässä vatsaliikeessä tuli eka kunnon stoppi ja tuntui pahalta.
Kehitystä: Kaikissa liikkeissä tapahtunut kehitystä, näkeehän sen ajastakin. Erityisesti laatikkohypyt ovat parantuneet.
Parannuskohteita: Floor Sweepperiin, kahvakuulaan ja leuanvetoo lisää voimaa. 6 viikkoa aikaa, helppo homma.

Mikko 29:18 (Testiajo 1 - 39:14). Edellisen testiajon hyydyttyä totaalisesti laatikkohyppyjen kohdalla, johtuen liian raiIakkaasta aloitustahdista, päätin että euraavalla kerralla jakaisin suorituksen pienempiin eriin välttäen itseni piippuun ajamista. Homma toimikin kohtuullisen hyvin, eikä suoritukseni hyytynyt täysin missään vaiheessa. Siltikin parantamista riittää vielä rutkasti (eikä kuukauden ryyppyreissu Karibialla ainakaan edesauttanut asiaa). Omasta mielestäni pahin osa tätä testiä on ehdottomasti paskasta hapenottokyvystä johtuva helvetillisen paha olo joka seuraa koko testin ajan.

Mysteerispartalainen 1:13:00* (Testiajo 1 - 1:27:00**) - avustetut leuat (ekassa myös kevennetyt painot). Toinen testiajo jännitti paljon, koska en osannut yhtään arvioida kuntoani. Olen tehnyt eniten aerobista treeniä, voimailun jäädessä taka-alalle. Parannettavaa ainakin löytyy, sillä eka aika oli melkein puolitoista tuntia (1h27min). Valtterin suosituksesta söin runsaasti hiilareita 4 h ennen treeniä. Lisäksi lämmittelin hyvin ja pyysin salipoika-Anssin valvomaan suoritustani. Lopullinen aika parani melkein vartilla (1h13min), johon oli tyytyväinen. Pahimpia ongelmakohtia on edelleen voiman puuttuminen, sillä maastavedossa oli äitiä ikävä ja leuat meni edelleen avustettuna. Nyt vaan mavea ja voimaa lisää ja mennään alle tuntiin!

Tero 34:45* (Testiajo 1 - 1:05:44*) - avustetut leuat molemmissa. Aika parani 30 minuuttia eli melkein puolittui! Happi riitti jo ihan hyvin. Ongelmakohtana on vieläkin leuat, joita menee ilman avustusta täsmälleen saman verran kun aloituskerralla vaikka painoakin on pudonnut noin kuusi kiloa. Toinen hankala liike on floorswiperit, johon tuhraantuu turhan paljon aikaa. Siinä ongelma on taasen tangon pitämisessä ylhäällä eikä niinkään vatsalihaksissa. Semmonen fiilis jäi, että kaikkea ei vielä annettu ja ens kerralla vois esimerkiksi lämmitellä ennen tota vetoa. Ainiin ja sain semmosen protipin, että mavessa kannattaa kuulemma hengittää. Väittävät helpommaksi jos ei pidätä hengitystä koko ajan.

Turo 19:44 (Testiajo 1 - 28:59). Mun ensimmäisen testiajon aika oli 28.59 ja henkilökohtaiseksi tavoitteeksi asetin 18 minuuttia. Olin kohtuu varma, ettei aika parane yhtään tähän puoliväliin mennessä, koska treeni on ollut aika semmoista pohjanluontihenkistä. Toisin kuitenkin kävi. Ekassa testiajossa mulla oli eniten vaikeuksia floor wipereiden kanssa, koska liike oli tosi outo ja sitä myöten meni helvetin hitaasti. Myös loppusetin leuat oli aika vaikeita. Nyt floor wiperit meni aika hyvin, mutta sen jälkeen kahvakuuliin ei oikein riittänyt tehoja ja tuli taukoiltua liikaa. Viimeiset leuat oli edelleen pirun vaikeita. Seuraavat kolme viikkoa meinaan mennä seuraavan tyyppisellä rungolla: MMA vähintään kahdesti viikossa, joku xfit-treeni lämmöksi + puolikas 300 kerran viikossa, maksimivoimatreeni kerran viikossa, 1-2 peruskestävyysalueen harjoitusta viikossa, yksi spessutreeni. Loput kolme viikkoa muuten samoin paitsi, että 300 vedetään kokonaan kerran viikossa ja lopuksi viimeinen testiajo pienen levon jälkeen. Eiköhän näillä eväillä saada toisen testiajon ajasta 19:44 leikattua se pari minuuttia pois.

Valtteri 42:53* (Testiajo 1 - 0:53:30**) - avustetut leuat (ekassa myös kevennetyt painot). Leuat ei mee vieläkään, saan kaks leukaa ilman avustusta ja väsymyksen myötä en yhtään. Muuten treeni parani tosi paljon, mave ja laatikkohypyt meni suunnilleen semmosta tahtia, että sais alle 20 minuutin, punnerruksissa meni vähän enemmän ja floorspwipereitä tuli hinkattua tosi helvetin pitkään. Voitin silti niissäkin, sillä vedin liikkeen ekaa kertaa täysillä painoilla, mikä näillä käsivoimilla oli aika rankka homma. Tekniikka ja suoritukset hauskasti parani loppua kohden, olis varmaan pitänyt treenata täysillä painoilla aikaisemminkin. Yleisesti treeni meni tosi hyvin ja fiilis tehdessä oli kokoajan tosi hyvä. Söin ihan vitusti 4 tuntia ennen treeniä, mikä varmaan auttoi vireystasoon. Vanhana kestävyysuhreilijana kuvittelen, että olis varmaan kannattanut ottaa pieni määrä mehua tai maltoa just ennen treeniä. Mä oon treenannyt spartaliikkeitä kuntosalihommissa kahden liikesarjan seteissä, ja nyt koko 300-ajoa tehdessä jännästi huomasi, että lopun kahvakuulailu, joka Kukan ja Minnan treenien jälkeen menee multa yksittäisenä tosi hyvin, ei mennytkään ihan niin helposti. Nyt kun lukee toisten tuloksia, mun hyvä mieli alkaa kummasti laskemaan. Mähän olin huonompi!

SpartalekaKommentointi