Spartalekalaisuus

Uudempi | Vanhempi

4.2.2013, Helsinki

Valjasjuoksu on jännä laji. Kyseinen harjoite sisältää monenlaisia eri variaatioita, joista kuuluisimpia ovat nahkavaljasjuoksu, jossa naru kiinnitetään dickiin sekä voimamiesten tunnetuksi tekemät lentokoneiden vetämiset. Eri urheiluliikkeet myyvät erilaisia vetovaljaita, jotka ovat varmaan ihan hyviä, mutta muutaman euron taisteluvaljaat ajavat saman asian. Vastuksena voi käyttää tosiaan melkein mitä tahansa, renkaista painokelkkoihin ja trukinlavoista lentokoneisiin. Me ollaan perinteisesti tykätty käyttää miestä.

Valjasjuoksua keksi alkaa vetämään jo kuollut ja kuopattu varustelekan kenttätestitiimi, ja näistä ajoista lähtien kyseinen laji on ollut suosittua ajanvietettä esimerkiksi ruokatauoilla. Olosuhteet vaikuttavat merkittävästi harjoituksen luonteeseen. Kesäisen kuiva asfaltti on luonnollisesti tyystin erilainen alusta kuin loskapaska tai mutavelli. Suosittu paikka meidän valjasjuoksusessioihin on ollut jalkakäytävä vihdintien varressa tuossa vieressä. Hieman epäilyttävältähän tuo näyttää, kuten eräskin paikalle saapunut poliisipartio totesi, mutta on silti todella mainio maksimitreeni.

Käyttämämme valjaat ovat ihan perus BW taisteluvaljaita, jotka ovat kestäneet jo pidemmän aikaa, vaikkeivät ehkä ihan tuollaiseen rääkkiin ole tarkoitettukaan. Vetonaruna toimii hyvin esimerkiksi Bealin tarvikenaru. Naru vaan jollain konstilla (jousihaka) kiinni valjaisiin ja jarruttelemaan. Kannattaa laittaa hanskat käteen jos on nössö.

Harjoitus sopi erittäin hyvin Spartalekalle juuri tuon maksimikestävyys-aspektin ansiosta. Teroa lainatakseni: "Eniten inhottava treeni tähän mennessä." Äijät tuntui olevan aika puhki ja niin sen pitää ollakin. Kannattaa kokeilla vaikka vahvan miehen tai jonkun pultsarin kanssa. Hyvää settiä.

TuroKommentointi