jarmontreeni
25.1.2013, Helsinki

Se olis nyt kolmas viikko menossa eikä lappilaisen sielun rääkkäämiselle loppua näy!

Aattelin Maanantaina vetasta työpäivän päätteeksi pitkästä aikaa treenit ála Jarmo eli Akrobatiaa. Kyseinen lajimuoto on nimeltään Trikkaus. Tulee sanoista Martial Arts Trickingja on yhdistelmä eri itsepuolustus- ja akrobaattisten lajien hienoimpia liikkeitä. Vaikutteita otettu mm. Tae Kwon Dosta, Kung Fusta, Capoierasta, Voimistelusta, Breakdancesta ja Voimistelusta ja sisältää voltteja, twistejä ja potkuja, joita yhdistellään yhteen mahdollisimman saumattomasti hienoiksi kokonaisuuksiksi. No mutta eipä siitä sen enempää...

3kk en ole reenannu näitä, eikä ne liikkeet näyttäneet minnekkään selkärangasta kadonneen. Kuitenki tämä selkäranka pitää sisällään 8 vuotta aktiivista treenaamista ja kehon rääkkäämistä kyseisessä lajissa. Alkaa se tässä 25 iässä kuitenki jo painaan. Ei mikään helppo laji, sen sanon.

Alkulämmittelyt koko keholle on tärkeää, varsinkin tällaisen, tosi räjähtävän treenin edellä. Hiki pitää virrata, ennenku tatamilla tehdään yhtään volttia. Se kertoo mulle, että keho ja mieli on valmis. Tänään se kyllä oli sitä.

Treeniä tuli tunti täyteen, mikä sisälsi kevyt-tempoista temppuilua ja kuvienkin ottoa. Voltteja, twistejä, potkuja. Uudelleen ja uudelleen. Alko jo peiliseinässä näkyvä jätkä kyllästyttään, ku kaikki ei kuitenkaan menny niin hyvin kuin pari vuotta sitte...

Nyt kuitenki Sparta-treenin innoittamana ja sen siivellä, alan herättään tätäki lajia henkiin itessäni. Tulevat viikot tulee pitään sisällään myös voimistelua ym. akroatiaa.

Loppuun tein myös nopean 15min kahvakuulailun sekä lisäksi pari kunnon satsia leukoja ja vatsalihaksia ku ei tuo kroppa näyttäny olevan moksiskaan volteista yms.

OLIN VÄÄRÄSSÄ!

Tiistai aamuna kaikesta venyttelystä huolimatta oli vatsalihakset jumissa kaikesta siitä pyörimisestä tatamilla ja jaloissa loistava polte, eteenkin takareisissä, jalkataipeessa ja pakaraoissa. Alan mie olemaan jo aika vanha tällaiseen lajiin tä?!

No Tiistai meniki venytellessä ja 70min reippaan kävelyn merkeissä. Kroppa "lepää" kun saa pikku pakkasessa, merinovillaan vuorautuneena, vetää hyvän ja reippaan kävelyn. Kuten myös sielukin sai verryttelyä siinä samassa. Kuitenki se kaikki jumalaton voima ei lähe pelkästään lihaksista, vaan myös mielestä. Muistakaa se...

Jarmo