Teroa väsyttää
22.1.2013, Helsinki

Eka viikko takana. Ykstoista jäljellä. Tässä ois nyt tämmönen läpivienti spartalaisen viikon treeneihin.

Parasta varmaan kertoa omista urheilutaustoista ekaks. Nuorena on tullu harrastettua yleisurheilua ja jalkapalloa. Armeijan jälkeen on tullu kahlattua läpi erinäköisiä kamppailulajeja. Salilla en ole viihtyny ennen kuin Lekalle tuli gymi ja sielläkään ei ole tullu nosteltua painoja kauheen tosissaan, joten tämän treenin alku tulee olemaan enemmän tekniikan opettelua kuin maksimivoimaa.

Maanantai: Sunnuntaina murjoin jalkani hyppyboksiin oikein huolella. Suorituksen jälkeen boksista roikkui 30 cm nahkaa jossa oli vielä karvoja kiinni. Achievement unlocked: First blood! Kipeästä jalasta huolimatta edessä oli kuitenkin floorwiper vatsat, leuat, kahvakuulat spartalaisittain ja Kukka Laaksolaisittain. Lämmittelyn jälkeen heiluteltiin vähän kuulia. Kukka Laakson vinkit olivat vielä tuoreena mielessä ja treeni sujui hyvin. Suurin kompastuskivi eli leukojen veto rullasi helpon oloisesti, mutta kuitenkin avustettuna. Seuraavaksi floorwiperit eli se kurjin näistä muuten niin ihanista liikkeistä. Isoin ongelmahan ei alussa ollut ne vatsalihakset, vaan pitää 60 kiloa ilmassa sen aikaa kun jalat vispaa viisikymmentä kertaa molemmille puolille. Tällä kertaa tanko pysyi ilmassa ilman kiroilua. Johtuu ehkä siitä, ettei tätä ennen ollut tehty 175 toistoa muita liikkeitä. Illalla vedin vielä palauttavan tunnin mittaisen lenkin.

Tiistai: Mitä kamaluutta! Eki lupaili heti aamusta vatsahappoja ja oksentelua tälle illalle. Päivällä käytiin palaverissa läpi rasitustestin tulokset. Pitää kuulemma tehdä palauttavia kävelylenkkejä enemmän. Vuorossa oli siis jenkkifutistreenit Helsingin Wolverinesien kanssa. Treeni oli aika raaka, mutta ei tarvinnu happoja maistella. Paljon hyppyjä ja spurtteja. Käsimuna (jota myös palloksi kutsutaan) pomppi minne sattuu ja totta kai sen perässä juostiin. Huomenna on jalat kipeät.

Keskiviikko: Välipäivä. Jalat on kipeät. Ois pitäny venytellä. Painittiin vähän Simon kanssa "välipäivän" kunniaksi. Simo hikoili miun päälle. Iljetti vähäsen.

Torstai: Voimaa tarvitaan lisää. Sitä kuulemma sais harjottelemalla. Tehtiin Kukka Laakson kahvakuulasetti Ekin ja Anssin kanssa, jonka jälkeen päräytettiin spartakuulat siihen päälle. 25 toistoa molemmilla käsillä. Aikaa meni alle kolme minuuttia. Tämän jälkeen tuli pena, ylätalja ja mave. Mavesta ei taas tullu mitään. Tekniikka on surkea ja painoja liikaa. Tähän pitää panostaa enemmän. Illalla tunnin mittainen palauttava lenkki ja siihen päälle vielä venyttelyt.

Perjantai: Eilinen huonosti mennyt mave harmittaa vieläkin. Perjantain kunniaksi jumpattiin vatsalihaksia paremmalla tasolle. Siihen päälle vielä leukoja. Ei mikään paras fiilis. Taitaa olla energiatasot aika alhaalla ja välipäivä tulee tarpeeseen.

Lauantai: Välipäivä. Lekan 10v synttärit. Ihmisiä riitti ja koko päivä ravattiinkin myymälän ja varaston väliä. Kai sen palauttavaksi liikunnaksi voi laskea.

Sunnuntai: Voimaa ja kunniaa! Eki antoi vinkkejä maveen ja tiputin painoja 60 kg:sta 40:n. Hommahan alkoi heti pelittämään. Tätä lisää! Tuli siinä sivussa pena ja leuatkin tehtyä. Elopainoa pitäis tiputtaa alas, että leuat sujuis paremmin. Iltasella vielä lenkki jätemäelle, venyttelyt ja sitte ois viikko pulkassa, duck jeans!

Nyt ois toka viikko takana. Kymmenen jäljellä. Viikossa tuli reilut yhdeksän tuntia treeni? kun mukaan laskettiin myös palauttavat lenkit ja venyttelyt. Parantamisen varaa on vielä joka aspektilla. Leuan vetojen kanssa tulen olemaan ongelmissa vielä ennen kuin tämä on ohi mutta kaikki muut rullaa jo aika hyvin.

BITE MORE THAN YOU CAN CHEW AND THEN CHEW IT.

Tero